Прем’єр-міністр: Україна забезпечена усіма необхідними ресурсами, щоб пройти цю зиму

09 дек, 18:00

Україна забезпечена усіма необхідними ресурсами, щоб пройти цю зиму. Про це сказав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі телеканалу “1+1”, передає УНН.

“Україна забезпечена газом, вугіллям, усіма необхідними ресурсами, щоб спокійно пройти цю зиму. Взагалі про цю зиму не йдеться, тому що ми заздалегідь потурбувалися, щоб нічого в енергетичному плані Україні не загрожувало найближчим часом”, — заявив Гончарук.

Він нагадав, що 1 січня 2020 року завершується договір про транзит через Україну російського газу.

“Нам потрібен довгостроковий контракт на 10 років з достатніми обсягами газу, щоб забезпечити енергетичну безпеку в Європі. Ми сприймаємо цей контракт не лише як економічний. Цей контракт, перш за все, політичний і безпековий підтекст”, — сказав Гончарук.

Термін дії укладеного 2009 року контракту на постачання газу спливає 1 січня 2020 року. Україна, Росія та Європейський союз досі не домовилися щодо умов транзиту російського газу українськими газогонами до ЄС.

Виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко заявив, що у випадку припинення транзиту українська компанія “стягуватиме гроші”, і “європейські партнери також, скоріш за все, будуть позиватися”.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240602.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua