Штрафи за порушення у сфері застосування РРО склали майже 4 млн гривень

13 дек, 15:12

За 11 місяців 2019 року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування області проведено 229 перевірок, за результатами яких штрафи за порушення у сфері застосування РРО склали 3,9 млн гривень.
Контроль за цією сферою наразі є одним з важливіших напрямків роботи підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області. До речі, станом на 01 грудня 2019 року у регіоні здійснюють розрахунки з використанням РРО майже 10 тис. господарських одиниць.
Податкова служба Донеччини акцентує увагу споживачів, що у зв’язку з набранням чинності 19 квітня 2020 року нових правил використання РРО відповідно до Законів України №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детенізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» для фізичних осіб – підприємців дещо зміниться у формуванні звітності. 
Так, при використанні програмних РРО необхідно буде щодня формувати у паперовій або у електронній формі фіскальні звітні чеки, контрольні стрічки; розрахункові операції повинні проводитись з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів та послуг. Важливо і необхідно здійснювати облік товарних запасів, здійснювати продаж тільки тих товарів та послуг, які відображені в обліку.
При цьому при проведенні перевірки платники податків зобов’язані надати контролюючому органу документи у паперовій або електронній формі. Зазначені документи повинні підтвердити облік або походження товарів, які на момент перевірки знаходяться на місці продажу.
Але такі умови не розповсюджуються на суб’єктів господарювання, які є платниками єдиного податку і не зареєстровані платниками ПДВ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240750.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua