Як купити квартиру на вторинному ринку правильно?

24 дек, 17:48

Вторинний ринок нерухомих об'єктів, придатних для проживання, охоплює різні види житла, що вже знаходяться в будь-чиєї власності. Процедура придбання вторинної нерухомості повинна відповідати нормам Цивільного Кодексу. Реалізація угоди вимагає від продавця і покупця підтвердження взаємної угоди шляхом підписання договору купівлі-продажу, який допомагає сторонам регламентувати свої права володіння і розпорядження нерухомим об'єктом.

Якою має бути придбана квартира

На думку експертів безпечно купити квартиру на вторинному ринку для проживання можна, якщо:

  1. Вона пройшла процедуру приватизації, інакше громадянське право відносить її до об'єкта, що знаходиться у власності муніципальних органів, її мешканців вважають наймачами, які не мають право отримати від її продажу прибуток, уклавши договір.
  2. Квартира, що купується із залученням іпотечних коштів, характеризується ліквідністю (має попит на ринку) і обладнана відокремленими від інших мешканців будинку місцями для приготування їжі та прийняття санітарних і гігієнічних процедур.

Як не допустити помилок

Якщо продавець чи покупець укладають договір без допомоги юристів, то вони повинні знати, яку інформацію повинні містити розділи документа:

Коли з оформленням договору покінчено, купівля-продаж може переходити до наступної стадії — державної реєстрації. Особа, яка має намір придбати квартиру, стає законним правовласником власності з моменту фіксації запису про звершення угоди в базі Держреєстру.

Як відбувається перереєстрація прав власності?

Реєстраційна процедура вимагає, щоб продавець і покупець:

Термін розгляду та реєстрації угоди в місцевому відділенні служби кадастру – 30 днів. Однак зазвичай при готівковому розрахунку ця процедура завершується після закінчення 10 днів, при необхідності залучення для покупки житлоплощі іпотечних коштів – 5 днів.

Як передати гроші?

У фіналі операції відбувається передача грошей. Покупець може придбати нерухомий об'єкт, який продається власником, за готівковий розрахунок або без використання готівкових коштів. По суті, оплата готівкою повинна проводитися покупцем в той час, коли угода переходить в стадію державної реєстрації. Однак робота реєструючого органу займає деякий проміжок часу.

Передача грошової суми після закінчення реєстрації ризикована для продавця. Нечесний клієнт, отримавши акт про придбання бажаного об'єкта, може не виконати своїх зобов'язань перед продавцем і відмовитися від оплати.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240918.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua