Порядок покупки квартири на вторинному ринку

24 дек, 17:51

Купівля квартири на вторинному ринку вимагає певних умов. Нерухомість повинна бути приватизована. Житлова площа що не пройшла приватизацію за законом вважається муніципальною власністю, а люди що проживають в ній є наймачами. Таку власність неможливо продати за договором. Єдиний спосіб продажу — обмін.

Порядок оформлення договору купівлі-продажу

Порядок оформлення покупки квартири на вторинному ринку засвідчується нотаріусом або без нього. Нотаріальне завірення, хоча і краще, є не обов'язковим. Оформлення покупки без нотаріуса вимагає менше витрат, але володіє певними ризиками.

У договорі купівлі-продажу квартири обов'язково повинна міститися наступна інформація:

Стаття ГК оповідає, що договір купівлі-продажу нерухомості вважається укладеним з моменту державної реєстрації угоди. З 2013 року сам договір не підлягає обов'язковій реєстрації. З точки зору закону, покупець квартири вступає в фактичне володіння тільки після запису в Держреєстр.

Порядок реєстрації переходу прав власності

Правила для реєстрації:

Відповідно ГК реєстрація проходить в місцевому управлінні служби кадастру з занесенням запису до Держреєстру.

Список необхідних документів

Згідно з порядком, покупка квартири на вторинному ринку, вимагає від сторін наявність наступних документів:

Порядок передачі грошей за квартиру

Передача грошей — завершальний етап укладання угоди. Купівля квартири на вторинному ринку може бути здійснена за готівковий і безготівковий розрахунок. Схема оплати готівкою проста. Покупець оплачує покупку в момент державної реєстрації. Але процедура реєстрації займає деякий час.

При передачі коштів в момент подачі реєстрації ризикує покупець. Процедура може бути перервана. І продавець шахрай залишить гроші собі. Передача грошей після завершення реєстрації небезпечна для продавця. Потенційний покупець отримує акт про придбання нерухомості та фактично може ухилитися від сплати.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240919.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua