Платники Дніпропетровщини спрямували понад 628 мільйонів гривень акцизного податку

22 янв, 15:14

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області здійснюється контроль за діяльністю 34 платників акцизного податку (виробників та імпортерів), у т.ч. 28 – юридичних осіб та 6 – приватних підприємців – фізичних осіб.
За ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами суб’єкти господарювання Дніпропетровської області за 2019 рік спрямували до державного та місцевих бюджетів 628 мільйонів 332,8 тисяч гривень.
«Протягом 2019 року підрозділом проведено 227 фактичних перевірок, в ході яких виявлено 257 порушень законодавства у сфері обігу підакцизних товарів, серед яких:
- 85 фактів торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій;
- 49 фактів роздрібної торгівлі пальним без наявності відповідної ліцензії;
- 5 фактів оптової торгівлі пальним без наявності відповідної ліцензії;
- 70 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими від мінімальних роздрібних цін;
- 37 фактів торгівлі алкогольними напоями на розлив;
- 6 фактів торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від встановлених виробником або імпортером;
- 4 факти торгівлі тютюновими виробами поштучно;
- 1 факт зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку», - зазначив начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Денис Дегтярьов.
Звертаємо увагу платників, що до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів, зокрема, у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Норми встановлені ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» із змінами та доповненнями.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/241402.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua