За незаконний обіг пального на Донеччині припинено діяльність 19 нелегальних АЗС

27 янв, 15:40

Ліквідація нелегального ринку пального у скорочений термін – це доручення Президента України Володимира Зеленського є одним з головних і актуальних завдань для Податкової Донеччини.
Під час проведення спільних заходів управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Донецькій області у тісній взаємодії з правоохоронними органами перевірками з кінця грудня 2019 року було охоплено 89 об’єктів. За результатами перевірок:
припинено нелегальну діяльність 19 АЗС/АГЗС;
по 35 об’єктам правоохоронними органами встановлені випадки порушення законодавства, на підставі чого складені протоколи про адміністративні правопорушення;
на 35 АЗС фахівцями податкової служби Донеччини проведені фактичні перевірки, порушників включено до списку ризикових підприємств, до яких буде більш прискіплива увага з боку податкової у подальшому.  
Крім того, з незаконного обігу вилучено майже 133 т пально-мастильних матеріалів на загальну суму більше 3 млн грн та обладнання нелегальних автозаправних станцій на суму 14,4 млн гривень.
Під час проведених заходів було встановлено, що 12 АЗС вже довгий час не працюють, 2 суб’єкта господарювання відсутні за місцезнаходженням. Інформацію по таких суб’єктах передано для розшуку до оперативних підрозділів.
З початку 2020 року за наслідками перевірок вже 38 суб’єктів господарювання вийшли з «тіні» і отримали 43 ліцензії на право роздрібної торгівлі, що стало ще одним впевненим кроком до ліквідації «чорних» та «сірих» ринків пального у Донецькому регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/241499.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua