Hyundai і Kia призупиняють своє виробництво через епідемію коронавірусу

04 фев, 17:00

Автовиробник Hyundai Motor Co. і його дочірня компанія Kia Motors Corp. повідомили у вівторок, 4 лютого, що призупинили деякі свої складальні лінії в Південній Кореї через брак деталей з Китаю у зв'язку з поширенням коронавірусу, передає УНН із посиланням на Yonhap.

З вівторка Hyundai Motor зупинив складальні лінії для виробництва моделей седанів незалежної марки Genesis на своєму заводі № 5 в Ульсані, в 414 кілометрах на південний схід від Сеула, повідомив представник компанії.

Компанія і її профспілка також домовилися про поступове припинення складальних ліній на останніх чотирьох заводах в Ульсані до п'ятниці, а два інших заводи в Чонджу і Асане також планують припинити роботу в той же день, сказав він. Очікується, що заводи будуть припинені до 10 або 11 лютого.

Китайська влада закликала виробників припинити роботу до 9 лютого, через тиждень після закінчення Нового року за місячним календарем, щоб запобігти поширенню нового коронавірусу.

"Якщо заводи з виробництва автозапчастин в Китаї відновлять роботу 10 або 11 лютого, втрати у виробництві через брак запчастин будуть обмежені", - сказав представник.

В електронному листі, розісланому робочим на заводах в Ульсані в понеділок, віцепрезидент, глава головного заводу Hyundai, сказав, що припинення деяких складальних ліній автомобілів в Ульсані "неминуче", так як південнокорейські постачальники запчастин в Китаї призупинили виробництво через обмеження, введені китайським урядом на роботу заводу на тлі поширення коронавірусу.

За даними профспілки, Kia, яка на 34% належить Hyundai, почала скорочувати виробництво на своїх заводах в Хвасон і Кванджу, що за межами Сеула, з тих же причин.

Компанія не надала інформацію про припинення складальних ліній.

Як повідомлялося в УНН, на тлі спалаху нового смертельного коронавірусу в грудні, компанії Apple, Starbucks і IKEA призупинили роботу своїх закладів у Китаї.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/241671.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua