Сервіс «єМалятко» отримав вже близько 500 заявок

14 фев, 18:00

Електронний сервіс "єМалятко" налічує вже близько 500 зареєстрованих заявок на отримання послуг. Про це під час презентації запуску послуги "єМалятко" у Києві повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні одна заява - і електронний сервіс вже працює. Сьогодні вже близько 500 зареєстрованих заявок: 6 – у Вінниці, 28 – у Луцьку, 53 – у Кривому Розі, 138 – у Києві, і 216 – у Харкові. Ці заявки вже наразі опрацьовуються, і сьогодні однією заявою через смартфон або через ваш комп’ютер ви можете одразу отримати близько 10 державних сервісів", - повідомила Оніщук.

Вона додала, що через сервіс можна зареєструвати і народження дитини, і місце її проживання, і отримати ідентифікаційний код, а також унікальний номер запису у реєстрі (УНЗР) (номер генерується автоматично при отриманні паспорту у форматі ID-картки та біометричного закордонного паспорту – ред.).

"Слід також зауважити, що ці унікальні номери вносяться одразу в свідоцтво про народження і це дуже зручно при використанні документів", - додала заступник міністра.

Також варто зазначити, що продовжують працювати 424 відділи державної реєстрації актів цивільного стану, що продовжують приймати документі, у тому числі майже у 500 закладах охорони здоров’я.

Як раніше повідомлялося в УНН, за перший місяць роботи сервісу "єМалятко" було отримано 115 заяв та запропоновано 8 послуг для замовлення.

Наталія Рябцева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/241944.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua