На Донеччині від ліцензування продажу підакцизної групи товарів надійшло майже 5 мільйонів гривень

24 фев, 08:54

За перший місяць 2020 року до місцевих бюджетів Донецької області надійшло 4,9 млн грн плати за ліцензії на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, на право роздрібної торгівлі пальним і на право зберігання пального, що на 0,6 млн грн більше за минулорічні показники.
Найбільшу кількість ліцензій, а відповідно і плату за них, забезпечили суб’єкти підприємництва м. Маріуполь – майже 2,8 млн грн, Покровського району – 0,4 млн грн, та м. Слов`янськ – 0,3 млн гривень.
За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Донецькій області, станом на 1 лютого 2020 року на території області діє більше 8 тисяч ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами.
Зокрема, у січні 2020 року було видано 463 ліцензії на право роздрібної торгівлі (алкоголь – 234, тютюн – 229). У тому числі 19 новим суб’єктам господарювання видано 39 ліцензій.
Нагадуємо, що актуальну інформацію щодо виданих, призупинених та анульованих ліцензій ви завжди можете перевірити на сайті ГУ ДПС у Донецькій області за наступним посиланням https://dn.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy/.
Крім того, нещодавно ДПС разом з Мінфіном був запущений пілотний сервіс «Пошук акцизної марки», який дозволить не тільки перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, але й надає можливість здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів. Перевірити свою пляшку або пачку вже можна тут https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242151.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua