Зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки» планується за місяць - Пристайко

26 фев, 17:00

Зовнішньополітичні відомства Німеччини та України розглядають можливість зустрічі міністрів країн "нормандської четвірки" за місяць. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, відповідаючи на запитання журналістів в кулуарах форуму "Age of Crimea 2020 - Час Криму", передає кореспондент УНН.

"Ми міністрами закордонних справ всіх чотирьох країн плануємо зустріч також для підготовки зустрічі у "нормандському форматі". Вона (зустріч – ред.) може бути тоді, коли ми побачимо певний прогрес, заради якого ми зберемось. Ми планували з німецьким колегою десь за місяць. Для цього зберемо міністрів Росії і Франції, всі разом зустрінемось, зможемо зрозуміти, як ми просуваємось вперед і що готуємо лідерам для зустрічі", - сказав міністр.

З його слів, станом на сьогодні, конкретних вимог для зустрічі Росія не висуває.

"Разом з тим, називається відсутність прогресу на всіх напрямках, які були обговорені лідерами. Але ми про це теж кажемо, і хотіли б, щоб Росія якраз і почала це виконувати для того, щоб ми могли зустрітись", - додав Пристайко.

Він також розповів про плани щодо наступної зустрічі лідерів, яка може відбутись у Берліні.

"Зараз ми сподіваємось, ще до зустрічі, напевно, в Берліні, ми зможемо повернути ще більше наших людей. Це відкриє шлях до поступок на інших треках", - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося раніше в УНН, у МЗС РФ вважають, що плани провести нормандський саміт у квітні - це "побажання Києва".

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242238.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua