Фізична особа має можливість отримати довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи

02 мар, 15:49

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що  платник податку – фізична особа, у якого виникає об’єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - Декларація) та сплатити відповідні податкові зобов’язання (крім випадків, передбачених п.179.2 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
Звертаємо увагу, що за зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано Декларацію, видає Довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (далі – Довідка) за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 568 (далі – Порядок № 568).
Довідка видається безоплатно на підставі заяви платника податків про видачу Довідки за формою, наведеною у додатку до Порядку № 568, та поданої декларації.
Заяву про видачу Довідки за вибором платника податку може бути подано засобами електронного зв’язку в електронній формі.
Видається Довідка контролюючим органом за місцем податкового обліку  платника податків протягом 10 календарних днів з дати отримання заяви.
При цьому,  Довідка може бути видана у паперовій та/або електронній формах. Довідку у паперовій формі отримує безпосередньо платник податків або його уповноважений представник за місцем податкового обліку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242351.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua