Деклараційна кампанія 2020 на хвилях радіо UA: ДНІПРО

04 мар, 14:47

Днями, на хвилях ранкової програми Дніпровської філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Дніпровська регіональна дирекція UA: ДНІПРО» фахівець управління комунікацій Головного управління ДПС у Дніпропетровській області нагадала про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.
Вона, зокрема зазначила, що деклараційна кампанія 2020 триває впродовж січня – квітня поточного року. Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2019 рік для громадян, які зобов’язані задекларувати доходи, – 30 квітня 2020 року.
Держслужбовець також зазначила, що для бажаючих скористатися правом на податкову знижку Податковим кодексом України передбачено річний період для подання Декларації, а саме: з 01 січня 2020 року по 31 грудня 2020 року включно.

«Особливістю цьогорічної деклараційної кампанії є оновлена форма Декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177.
Зокрема, у Декларації окремо виділено такі доходи:
► «Дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру»;
► «Дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси орендодавця».
Декларацію доповнено новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку». Він застосовується для громадян, які декларують право на податкову знижку.
Крім того оновлену Декларацію доповнено новим додатком Ф3 «Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку», – наголосила податківець.
Декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси: особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення чи засобами телекомунікаційного зв’язку з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.
Шановні громадяни!
Отримали доходи, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, задекларуйте такі доходи вчасно!
АУДІОМАТЕРІАЛИ розміщено за посиланням:

https://dp.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/5918.html


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242415.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua