На відновлення екології Донбасу надійшло більше 250 мільйонів грн екологічного податку

04 мар, 14:52

З початку 2020 року підприємства Донецької області сплатили 272,2 млн грн екологічного податку до бюджетів всіх рівнів, з них до державного бюджету надійшло 145,1 млн грн, або на 19 млн грн більше, ніж у минулому році. В свою чергу, місцеві бюджети отримали 107,1 млн гривень.
Серед відокремлених управлінь найбільші надходження екоподатку у 2020 році забезпечили підприємства м. Маріуполя – ними сплачено до бюджетів всіх рівнів майже 60 млн грн, що складає 36,5% усіх надходжень цього податку. З невеликим відривом слідом йдуть підприємства Мар’їнського району – 59,8 млн грн, Слов`янського району – 54 млн грн, та м. Бахмут – 47,7 млн гривень.
Податкова Донеччини нагадує, що екологічне оподаткування має декілька рівно важливих аспектів – не лише фіскальний, а й економічний, соціальний. Тому саме в умовах небезпечної екологічної ситуації у Донецькому регіону справляння екоподатку є, по-справжньому, край необхідною та провідною метою, адже кошти від податку йдуть, в першу чергу, на поліпшення інфраструктури і вирішення екологічних проблем області.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242420.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua