Обвал цін на нафту: Саудівська Аравія не бачить сенсу проводити зустріч ОПЕК+ з РФ у травні-червні

10 мар, 18:00

Саудівська Аравія не бачить необхідності в проведенні зустрічі ОПЕК+ в травні-червні поки немає угоди між учасниками альянсу про заходи щодо стабілізації ринку нафти. Про це міністр енергетики королівства принц Абдель Азіз бен Сальман заявив агентству Reuters, пише УНН.

“Я не бачу сенсу проводити нараду (ОПЕК+) у травні-червні, яка б лише продемонструвала нашу нездатність проявити увагу до того, що ми повинні були зробити в подібній кризі, і вжити необхідних заходів”, — сказав він агентству.

“На вільному ринку кожен виробник повинен продемонструвати свою конкурентоспроможність, зберегти і збільшити свою частку ринку”, — уклав він.

Раніше у вівторок міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що Росія і ОПЕК запланували провести чергові зустрічі в травні-червні, щоб оцінити ситуацію на ринку.

Країни ОПЕК + за підсумками переговорів, що пройшли на минулому тижні у Відні, не змогли прийняти рішення про додаткове скорочення видобутку нафти в умовах падіння попиту через коронавірус. ОПЕК пропонувала додатково знизити видобуток на 1,5 млн барелів на добу до кінця поточного року. Однак проти цієї пропозиції виступили Росія і Казахстан.

Додамо, ціни на нафту піднялися після обвалу днем раніше.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242512.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua