Пандемія коронавірусу: Іран просить 5 млрд доларів у МВФ для боротьби з COVID-19

12 мар, 16:30

Іранська влада запросила у Міжнародного валютного фонду (МВФ) допомогу в розмірі 5 млрд доларів для протидії поширенню коронавірусу в країні. Про це, як повідомив телеканал Al Arabiya, заявив у четвер іранський міністр закордонних справ Мохаммад Джавад Заріф, пише УНН з посиланням також на його Twitter.

“Ми (Іран) запросили у МВФ 5 млрд доларів для протидії коронавірусу”, — зазначив Заріф.

Раніше глава іранського МЗС написав на своїй сторінці в Twitter, що Центральний банк Ірану запросив доступ до коштів МВФ, призначених для допомоги в боротьбі з коронавірусом.

“(Директор-розпорядник) МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що країнам, інфікованих коронавірусом, буде надано фінансову підтримку через Інструмент швидкого фінансування (RFI), — зазначив він. — Наш Центробанк негайно запросив доступ до цього механізму”. Заріф закликав “правління МВФ дотримуватися виданого ним мандата, бути на правильній стороні історії і діяти відповідально”.

У середу Георгієва заявила, що МВФ готовий виділити 50 млрд доларів в екстреному порядку для підтримки найменш благополучних країн, що розвиваються в боротьбі зі спалахом захворювання, викликаного новим коронавірусом.

Додамо, перша смерть від COVID-19 зафіксована в Австрії, 302 — інфікованих.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242583.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua