Порушники у сфері застосування РРО сплатять майже 650 тис. грн штрафних санкцій

16 мар, 15:17

За 2 місяці 2020 року обсяг розрахункових торгових операцій на Донеччині через РРО склав більше 1,6 млрд гривень. Тому робота Податкової Донеччини у напрямку контролю за цією сферою набуває особливого значення та сенсу.
З початку року працівниками підрозділів фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДПС у Донецькій області проведено 58 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій.
Які ж порушення найчастіше регіструються під час таких перевірок?  Так, за інформацією, наданою управлінням податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Донецькій області, найбільш розповсюдженими з них є проведення готівкових розрахунків без застосування РРО, невидача покупцям касових чеків, неповне і несвоєчасне оприбуткування готівки. За результатами проведених фактичних перевірок порушникам донараховано 649  тис. грн штрафних санкцій, з них вже сплачено до держбюджету більше 90%, або 590 тис. гривень.
Податкова Донеччини нагадує, що незабаром офіційно запрацює програмний РРО «пРРОсто», завдяки якому бізнес отримає зручну та безкоштовну альтернативу касовим апаратам. Зараз цей програмний РРО працює тільки онлайн. А для великого бізнесу #НоваПодаткова пропонує АРІ, завдяки якому розробники зможуть розробляти власні програмні рішення відповідно до своїх бізнес-процесів кожного з секторів економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242667.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua