Київські податківці припинили перевірки і закликали бізнес працювати в правовому полі

19 мар, 14:22

З 18 березня до 31 травня 2020 року у зв'язку з карантином у столиці не будуть проводитися документальні та фактичні податкові перевірки. Про це розповіла Інна Якушко - директор департаменту податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у м. Києві.
Мораторій на перевірки введений на підставі підписаного Президентом України Володимиром Зеленським Закону від 17.03.2020  № 533 – IX  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". 
Інна Якушко підкреслила, що на час мораторію будуть автоматично зупинені всі вже розпочаті перевірки. Переносяться і планові перевірки, які повинні були розпочатися до 31 травня. Оновлений план-графік перевірок буде оприлюднений на офіційному вебсайті податкової до 30 березня.
"Просимо столичний бізнес на період карантину продовжувати здійснення своєї господарської діяльності в рамках правового поля" - закликала директор департаменту податкових перевірок, - "працювати без порушень податкового законодавства повинно бути справою честі. Сподіваємося, що карантин і мораторій на перевірки не стануть приводом для зловживань".


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242773.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua