ПДФО з банківських відсотків поповнив бюджет Донеччини на 8,3 мільйонів гривень

19 мар, 14:30

Как відомо, дохід фізичних осіб у вигляді банківських відсотків відноситься до пасивних доходів і оподатковується податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) у розмірі 18% до бази оподаткування.
Нагадуємо – податковим агентом платника ПДФО під час нарахування на його користь доходів у вигляді відсотків є особа, яка здійснює таке нарахування.
Отже, банківська установа, яка є податковим агентом, перераховує податок на доходи фізичних осіб із сум відсотків, нарахованих за звітний місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків фізичних осіб.
Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Ірина Долозіна – за два місяці 2020 року фінансові установи Донеччини перерахували до державного бюджету 8,3 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді відсотків. Крім того, рівень надходжень до показників минулого року зріс на 123,9 відсотків, або на 1,6 млн гривень.
Податкова Донеччини акцентує увагу громадян, що під час нарахування цього платежу ні сума банківського рахунку, ні сума нарахованих відсотків, ані будь-які відомості про вкладників до контролюючого органу не передаються.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua