Коли немає симптомів: як виявити кісту яєчника

27 мар, 10:07

Кіста яєчника -  поширена патологія серед жінок репродуктивного віку. Захворювання може проходити без симптомів, особливо на початковій стадії. Також є багато випадків, коли новоутворення зникали самостійно. Для лікування використовують медикаментозний та хірургічний методи.

Капсули «КВИНОЛ ДУО» розроблені для нормалізації функціонального стану репродуктивних органів у жінок. Також препарат ефективний при мастопатії, передменструальному синдромі, а також – дисплазії шийки матки. Курс лікування – 3 місяці.

Чому виникає кіста

Різні порушення нейроендокринної регуляції – найпоширеніша причина розвитку кісти яєчника. Серед інших причин називають:

• спадкову схильність до пухлини яєчників;
• операції на яєчниках;
• прийом деяких лікарських препаратів;
• гормональні збої;
• безпліддя, викидні;
• запальні процеси в яєчниках, а також в  маткових трубах.

До слова, капсули «КВИНОЛ ДУО» допомагають нормалізувати роботу репродуктивної системи жінки і є ефективним засобом для лікування кісти яєчників. Більше про препарат можна дізнатися на сайті аптеки «Альго-Фарм» https://apteka1.net/ або за телефонами:

+38 050 922 9323 Vodafone
+38 050 922 9323 Viber
+38 096 777 5509 Киевстар
+38 093 328 2738 lifecell

Але перед вживанням бажано проконсультуватися з лікарем.

На які симптоми варто звернути увагу

Часто на ранніх стадіях немає симптомів захворювання. Але бувають  скарги на тупий або ниючий біль у нижній частині живота. Може змінюватися тривалість менструального циклу, інтенсивність виділень. Також може бути дискомфорт під час сечовипускання, збільшення розмірів живота, відсутність овуляції.

У деяких випадках може бути гострий біль, нудота і блювота. В такому випадку потрібно негайно звернутися до лікаря, адже це може свідчити про ускладнення.

Щоб встановити діагноз, гінеколог проводить огляд, аналізує сиптоми і призначає лаборатоторне та інструментальне обстеження. Також використовують аналіз крові. Завдяки йому можна виявити наявність  онкомаркерів.

Що треба знати про профілактику

Дуже важливо проходити профілактичний огляд у гінеколога. Адже у багатьох випадках  захворювання проходить без симптомів. Крім того, важливо вчасно лікувати захворювання  органів малого тазу, відмовитися від шкідливих звичок, уникати стресів.

Не забувайте про фізичні вправи: регулярні заняття допомагають нормалізувати гормональний фон і поліпшують загальний стан здоров’я!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/242909.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua