Про скасування кваліфікованого сертифіката ключа за електронним запитом

31 мар, 15:27

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома платників, що скасування кваліфікованого сертифіката ключа є достроковим припиненням його чинності. Скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають!
Часом скасування кваліфікованого сертифіката вважається час зміни його статусу в реєстрі сертифікатів Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС.
Нагадуємо, що клієнт зобов’язаний невідкладно звернутися до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС за скасуванням кваліфікованого сертифіката у разі:
► компрометації особистого ключа користувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);
► зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті;
► виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.
Скасування кваліфікованого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації Кваліфікованого надавача ІДД ДПС.
Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою кваліфікованого засобу електронного підпису чи печатки «ІІТ Користувач ЦСК-1» та особистого ключа користувача.
Процедуру cкасування власного кваліфікованого сертифіката за електронним запитом наведено у п.п. 5.11. п. 5 Настанови користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» та у «Відеоінструкції по скасуванню кваліфікованих сертифікатів за електронним запитом».
Інформування користувача про скасування здійснюються в режимі реального часу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/243089.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua