Надавали у 2019 році послуги з репетиторства – задекларуйте доходи

17 апр, 08:51

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою – підприємцем, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок (збір) із таких доходів.
Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік таким викладачам – репетиторам слід подати особисто за місцем податкової реєстрації або уповноваженою на це особою, надіслати поштою чи онлайн з використанням ключів електронно - цифрового підпису. Ця декларація надається за новою формою, яка введена в дію з 1 січня та затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25 квітня 2019 року №177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».
Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Також із вказаних доходів відраховується військовий збір за ставкою 1,5 %.
Під поняттям «репетиторство» мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.
Звертаємо увагу, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 533-IX термін подання річної декларації про майновий стан і доходи продовжено до 1 липня 2020 року. Суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено до сплати, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року.
Довідково: з інформацією, як заповнити декларацію про майновий стан і доходи громадян можливо ознайомитись у відеоуроці від податкової № 1 за посиланнями:

https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html
https://www.facebook.com/TaxUkraine/videos/1407838859418903/
https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/243512.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua