Західно-Донбаське управління: громадяни задекларували понад 108 мільйонів гривень доходів, отриманих минулого року

30 апр, 09:05

     У Західно-Донбаському управлінні ГУ ДПС у Дніпропетровській області повідомили, що за січень-березень 2020 року 2668 громадян подали декларації про доходи, отримані у 2019 році.
     При цьому сума задекларованих доходів склала 108 млн 337,1 тис. гривень. До сплати нараховано 3983,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 643,9 тис. грн військового збору.
     Нагадуємо, що обов'язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, від надання майна в лізинг, від оренди (суборенди), від житлового найму, одержували інвестиційний прибуток, іноземні доходи тощо.
     Термін проведення кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року, продовжено до 1 липня 2020 року. Такі зміни передбачені Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».
     Декларація про доходи подається ще й для отримання податкової знижки, тобто часткового відшкодування громадянам витрат на навчання, страхування, іпотечне кредитування.
     Подати декларацію про майновий стан і доходи в умовах карантинних заходів доречно через Електронний кабінет платника https://cabinet.tax.gov.ua (з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг). Також, вхід до Електронного кабінету здійснюється через офіційний веб-портал ДПС http://tax.gov.ua.
     Наголошуємо, що використання можливостей електронних сервісів податкової служби дозволить дотриматись рекомендацій щодо режиму карантину, пов’язаного з упередженням поширення коронавірусу COVID-19, а також максимально забезпечить комфорт і швидкість у виконанні платником свого конституційного обов‘язку щодо декларування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/243830.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua