Медзакладам потрібно 165 млрд грн в місяць на засоби індивідуального захисту - Ляшко

06 май, 17:30

Щоб забезпечити заклади охорони здоров’я засобами індивідуального захисту — в місяць потрібно 165 мільярдів гривень, за цінами на початок лютого. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу з церемонії зустрічі гуманітарної допомоги з КНР, передає кореспондент УНН.

“МОЗ також купує костюми. Ми зараз уже маємо два замовлення — одне на 67 мільйонів, друге на 35 мільйонів. Також на минулому засіданні уряд схвалив клопотання і виділив нам додаткові кошти в розмірі 3,2 мільярда гривень зі стабілізаційного фонду бюджету, частина яких, в розмірі близько 2 мільярдів піде на закупівлю засобів індивідуального захисту. Щоб ми розуміли про цифри, які нам потрібні, місячна потреба закладів охорони здоров’я в засобах індивідуального захисту, всіх закладів, які сьогодні є, це близько 165 мільярдів гривень за цінами на початок, або на середину лютого”, — сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що для 300 закладів, які були визначені в першій хвилі для прийому хворих на COVID-19, ця потреба менша і їх заповнюють з централізованих закупівель.

Нагадаємо, медзакладам, які лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою виділено близько 15,8 млрд гривень.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/243963.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua