На охорону довкілля платниками Одещини сплачено понад 12 млн грн

15 май, 11:05

На усунення заподіяної довкіллю шкоди платники екологічного податку Одещини сплатили до бюджетів усіх рівнів 12,5 млн гривень.
Протягом січня-квітня цього року до державного бюджету сплачено 7,7 млн грн екологічного податку, що на 28 відсотків або на 1,7 млн грн більше ніж за січень-квітень 2019 року. У свою чергу, до бюджетів територіальних громад Одещини сплачено 4,8 млн гривень. 
За рахунок цих коштів держава та органи місцевого самоврядування отримують можливість фінансувати заходи, які проводяться для захисту навколишнього середовища, відновлення екології та раціонального використання природних ресурсів.
Нагадаємо, що екологічний податок сплачують платники, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:
викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;
скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти;
розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання);
утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.
Суми екологічного податку, який справляється за розміщення відходів, обчислюється  платниками самостійно щокварталу, виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючи коефіцієнтів. Тобто, податок розраховується на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.
Детальну інформацію про особливості сплати екологічного податку у 2020 році можна переглянути за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/407232.html.

Головне управління ДПС в Одеській області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244160.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua