ЮНІСЕФ прогнозує збільшення в Україні кількості осіб, які живуть у бідності

18 май, 17:30

Україна може очікувати, що за менш загрозливим сценарієм кількість осіб, які живуть у бідності, збільшиться на 6,3 мільйона, тоді як за більш загрозливим сценарієм цей показник збільшиться на 9 мільйонів. Таких висновків дійшли експерти з ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) у своєму звіті “Боротьба з COVID-19 в Україні: початкові оцінки впливу на бідність”, передає УНН.

“За нашими оцінками, за інших рівних умов Україна може очікувати: за менш загрозливим сценарієм кількість осіб, які живуть у бідності, збільшиться на 6,3 мільйона, в тому числі 1,4 мільйона дітей; за більш загрозливим сценарієм кількість осіб, які живуть у бідності, збільшиться на 9 мільйонів, в тому числі 1,8 мільйона дітей”, — йдеться в звіті.

Зазначається, що у випадку більш загрозливого сценарію досягнення України щодо зменшення бідності з часів кризи 2015 року можуть бути нівельовані: Україна у цій сфері буде відкинута назад щонайменше на 3 роки.

Як повідомляв УНН, ООН закликала світову спільноту виділити 6,7 млрд доларів США на допомогу бідним країнам, оскільки якщо їм не допомогти, через пандемію COVID-19 можуть початися конфлікти, голод і злидні у всьому світі.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244204.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua