У Бундестазі вимагають не допустити Huawei до розбудови 5G

18 май, 18:00

Голова комітету Бундестагу з закордонних справ Норберт Реттґен закликає не допустити китайську компанію Huawei до участі в розбудові мережі мобільного зв'язку 5G в Німеччині. Про це повідомляє УНН з посиланням на Welt am Sonntag і DW.

Реттґен зокрема вказав на нещодавній негативний досвід Німеччини, отриманий під час спричиненої коронавірусом кризи. "Нам довелося пересвідчитися на власному досвіді, якими можуть бути наслідки, якщо ми більше не в змозі виробляти досить прості вироби, як-от захисні маски для обличчя, а покладаємося натомість на такі країни, як Китай", - сказав політик.

"Тож ми наполягаємо на тому, щоб не ставити себе в залежність від підконтрольних держорганам Китаю компаній, коли йдеться про критично важливу інфраструктуру, а саме про нашу "цифрову нервову систему" - 5G", - застеріг політик, який нині є одним із претендентів на пост голови ХДС.

Поки що уряд ФРН не планує виключати Huawei з тендеру на розбудову 5G-мереж у Німеччині. Однак розроблений МВС ФРН проєкт закону про IT-безпеку передбачає необхідність перевірок постачальників мережі мобільного зв'язку 5G на предмет їхньої надійності.

Нагадаємо, США звинуватили Huawei у допомозі Ірану в стеженні за протестувальниками.

Денис Масліков

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244205.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua