Франція готова сприяти отриманню Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями

28 май, 17:30

Вчора, 27 травня, відбулася зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з надзвичайним і повноважним послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном. Сторони обговорили співробітництво між державами, готовність Франції вжити необхідних заходів для врегулювання безпекової ситуації, зокрема, в "нормандському форматі", а також посол засвідчив готовність французької сторони сприяти прийняттю позитивного рішення щодо отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Про це повідомляє пресслужба міноборони, інформує УНН.

"27 травня відбулася зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з надзвичайним і повноважним послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном. Посол Французької Республіки заявив про беззаперечну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Автономну Республіку Крим, готовність вживати дипломатичних заходів щодо врегулювання безпекової ситуації в Україні, у тому числі в рамках "нормандського формату", - йдеться у повідомленні.

Також йшлося про співпрацю України з НАТО.

"Окрім того, Франція готова надавати воєнно-політичну підтримку для прийняття позитивного рішення щодо отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова міноборони, Україна високо цінує підтримку Французької Республіки та прагне розвивати співробітництво в оборонній сфері з метою розвитку двосторонніх відносин між державами.

"Важливо підтримувати стратегічний діалог між нашими державами", - додав Таран.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено розвитку військово-технічного співробітництва з урахуванням результатів засідання Спільної міждержавної Українсько-Французької комісії в галузі озброєння і військової техніки.

"Вже сьогодні існує низка перспективних сфер для співпраці як в контексті реалізації завдань оборонної реформи в Україні, так і у взаємовигідному військово-технічному співробітництві", - зазначив міністр оборони.

Нагадаємо, як повідомив Президент Зеленський, учасники "нормандської четвірки" планують провести зустріч на найвищому рівні після спаду пандемії коронавірусу, водночас Україна розглядає й інші формати.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244464.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua