Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО - Кулеба

02 июн, 16:30

Міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер повідомила про підтримку України на шляху зближення з НАТО. Про це після візиту до штаб-квартири міноборони Німеччини повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Політично я порушив питання членства України в програмі розширених можливостей НАТО. Ми розраховуємо на підтримку Німеччини у цьому питанні, це дуже важливо не лише для України, але, ми переконані, це важливо і для зміцнення спроможності Альянсу загалом. Такої ж думки дотримується абсолютна більшість країн-членів і союзників", - сказав міністр.

З його слів, Україна працює для того, щоб досягнути консенсусу, тому що рішення про участь України в програмі розширених можливостей є консенсусним.

"Міністр оборони Німеччини підтвердила повну підтримку України й сказала, що ця зустріч дозволила їх набагато краще зрозуміти, що саме відбувається на сході України, і дуже чітко пролунала фраза про те, що Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО", - зазначив Кулеба.

Він також повідомив, що під час зустрічі було обговорено військово-технічне співробітництво між Україною і Німеччиною.

"Є дуже серйозні плани... міністр оборони дуже чітко це проговорила", - додав дипломат.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у вівторок, 2 червня, прибули з робочим візитом до Федеративної Республіки Німеччина.

Як повідомлялося в УНН, під час свого візиту члени делегації обговорять ряд питань, зокрема - проблему деокупації Криму та виконання грудневих домовленостей у "нормандському форматі".

Також в Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом і зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244569.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua