Новий дім для 23 дітей, 15 нових садочків, шкіл, спорткомплексів - 2020 на Одещині оголошено роком дитини

02 июн, 18:12

Очільник Одеської області Максим Куций до Дня захисту дітей розповів про всі ініціативи, які здійснюються в регіоні задля соціальної підтримки сімей, дітей та молоді. Він наголосив, що 2020-й на Одещині оголошено Роком дитини та сім’ї.

«У цьому році вже 23 дитини знайшли собі нову родину та новий дім. За останні півроку в регіоні було створено 7 прийомних сімей. Ще 3 родини перебувають на етапі оформлення документів», – зазначив М. Куций.

За його словами,  нове керівництво обласної Служби в справах дітей діє на засадах деінституціалізації. Тобто, пріоритет — не інтернати та притулки, а прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу.

«Нам вдалося вже створити 4 дитячі будинки сімейного типу. Також Одеська ОДА допомогла у придбанні 13 квартир для дітей-сиріт та 1-го ДБСТ», — наголосив керівник Одеської області.

Він повідомив, що до початку карантину в регіоні було організовано оздоровлення 505 дітей віком від 7 до 17 років. А з ослабленням карантину влітку відновлено практику оздоровлення дітей на базах відпочинку та санаторіях.

«За період карантину ліками, харчовими продуктами та засобами гігієни було забезпечено майже 10 тисяч родин. ОДА організувала виплату допомоги на дітей 55 підприємцям першої та другої групи платників єдиного податку на суму 170,5 тис. грн», — відзначив М. Куций.

Також керівник ОДА наголосив, що завдяки своєчасно вжитим санітарним та профілактичним заходам дітей із підозрою або захворюванням на COVID–19 у дитячих притулках немає.

Своїм першочерговим завдання М. Куций бачить створення якісної та комфортної освіти у регіоні.

«Просто зараз на Одещині будуються 5 шкіл та 5 садочків у різних районах області. Всі об’єкти ми здамо вже цього року. Школи зводяться в Біляївці, Авангарді, Ставровому, Захарівці та Шевченковому. Дитячі садочки – в Авангарді, Усатовому, Овідіополі, Ізмаїлі та Крижанівці. Це населені пункти, де проблема шкільної інфраструктури не вирішувалася роками», — зазначив керівник ОДА.

Також він повідомив, що наразі для шкіл придбано 10 шкільних автобусів (у тому числі й для дітей із інвалідністю) та 1510 комп'ютерів. Запрацювали 6 інклюзивно-ресурсних центрів у Молозі, Кілії, Болграді та Одесі. Збільшено мережу інклюзивних класів у 394 закладах освіти, де навчається 1348 дітей.

Створюються на території регіону й майданчики для активного відпочинку дітей. На Одещині вже будують 5 спортивних комплексів: у Южному, Усатовому, Кодимі, Граденицях та Шевченковому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244588.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua