Українці наростили гривневі депозити у банках

04 июн, 16:30

Обсяг гривневих депозитів у банках в Україні за тиждень, що закінчився 29 травня, зріс на 0,4%, а обсяг гривневих коштів населення в цілому зменшився на 0,4%. Про це УНН повідомляє з посиланням на звіт НБУ про тенденції банківського сектору.

"За тиждень, що закінчився 29 травня, гривневі кошти населення в цілому зменшилися на 0,4%, а строкові гривневі депозити зросли на 0,4%. Обсяг валютних коштів зріс на 0,4% у доларовому еквіваленті, строкових валютних депозитів – скоротився на 0,2%", - повідомили у НБУ.

При цьому вказано, що загалом у травні зросли гривневі кошти населення та бізнесу.

Зазначається також, що темпи відпливу валютних коштів та строкових гривневих депозитів лишаються меншими, ніж під час криз 2008 та 2014 років. Вартість нових гривневих строкових депозитів населення у травні знизилася на 0,6 в.п., а гривневих кредитів бізнесу – на 0,2 в.п., зазначили у Нацбанку.

Загалом же, як вказано, поступове послаблення карантинних обмежень дозволило банкам збільшити частку працюючих відділень до 89% порівняно з 87% у тиждень, що закінчився 22 травня.

Також повідомляється, що банки продовжують виконувати зі значним запасом вимоги за LCR та в повному обсязі виконувати зобов'язання перед своїми клієнтами.

"Поступово відновлюється попит на споживчі кредити. Прострочка за споживчими кредитами зростає у окремих банках, водночас якість валютних кредитів МСБ дещо покращилась", - додали у Нацбанку.

Нагадаємо, ставки за доларовими кредитами за місяць впали на 3%.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244654.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua