Програма дій Кабміну: в уряді допускають падіння ВВП до 8%

15 июн, 17:30

Україна є вразливою до економічних шоків, ВВП може впасти на 4-8% у порівнянні з 2019 роком. Такі прогнози економічної кризи прописані в оприлюдненій доопрацьованій Програмі дій уряду, передає УНН.

“За прогнозами МВФ, очікується падіння світової економіки на 3 відсотки. У свою чергу, Україна традиційно є більш вразливою до економічних шоків, а тому може зазнати більш суттєвого впливу: ВВП може впасти на 4-8 відсотки порівняно з 2019 роком”, — йдеться у програмі.

Зазначається, що прогнозоване падіння економіки України є наслідком несприятливої ситуації на важливих для України сировинних ринках, закриття товарних ринків для українських експортерів.

“У підсумку, за прогнозами НБУ, Україна у 2020 році може зіткнутися з падінням експорту (-10%), імпорту (-14,5%), розширенням дефіциту бюджету (8%) і зростанням рівня безробіття (до 9,5 %)”, — додали у програмі.

Як повідомляв УНН раніше, Мінфін очікує, що цього року падіння ВВП в Україні буде меншим, ніж очікує МВФ. В бюджеті уряд заклав падіння на рівні 4,8%.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244853.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua