У МЗС повідомили про головні розбіжності поглядів України та Німеччини

17 июн, 17:30

Існує питання, у якому принципово розбігається бачення і розуміння наслідків Україною та Німеччиною - це питання "Північного потоку-2". Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Північний потік-2" - це така історія-подразник у наших стосунках з Німеччиною. У нас доволі чесне взаєморозуміння з німцями, що ми дуже вдячні Німеччині за їхню підтримку, за принципову позицію, але є питання, де принципово розбігається наше бачення і наше розуміння наслідків і ситуації, і це питання "Північного потоку-2", - зазначив міністр.

Він пояснив, що Україна завжди працювала над тим, щоб проект трубопроводу не був завершений та не почав функціонувати насамперед до того, як буде укладено угоду про транзит газу з РФ.

"Зараз ситуація знову там ускладнена, розглядається можливість додаткових американських санкцій, тому що насправді "Північний потік-2" - це ж не проблема лише України, це проблема для енергетичної безпеки Європи, і для участі США у вирішенні питання енергетичної безпеки Європи. Тому тут стикається дуже багато різних інтересів", - додав Кулеба.

Нагадаємо, на початку червня у Конгресі США представили двопартійний законопроект проти будівництва "Північного потоку-2".

Уряд Німеччини в свою чергу висловив стурбованість у зв’язку з планами адміністрації США розширити санкції щодо будівництва газопроводу.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244919.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua