Понад 30% українців вважає, що робітнича професія може забезпечити гідну винагороду – опитування

19 июн, 09:15

Понад 30% респондентів погоджується, з тезою, що робітнича професія може забезпечити гідну винагороду. Про це заявив заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський під час презентації результатів загальнонаціонального опитування ОМНІБУС щодо поінформованості українців про реформу профосвіти, передає кореспондент УНН.

"20% респондентів зазначили, що робітнича професія дозволяє гідно заробляти, правда стільки ж з цим не погодилися. Майже рівномірно розділилися думки українців щодо твердження, що професійна освіта дає такі шанси в житті, як і вища освіта – 39% проти 32% , що не погоджуються. Робітнича професія може забезпечити гідну винагороду – 31% респондентів погоджується з цією тезою, 37% не погоджується", - розповів Коржевський.

Також він назвав топ-3 джерела звідки беруть інформацію про освітні можливості.

"В першу чергу – це телебачення, також важливим компонентом є родичі, друзі, знайомі та звичайно в XXI столітті молодь найбільше черпає інформацію з Facebook, та інших різних соціальних мереж...", - сказав Коржевський.

ДОВІДКА УНН: загальнонаціональне опитування ОМНІБУС щодо поінформованості українців про реформу профосвіти. Його провела агенція InfoSapience у квітні 2020 року на замовлення Програми EU4Skills та Міністерства.

Нагадаємо, позитивно оцінює імідж професійної освіти в України 50% українців.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244962.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua