Україна займає провідні позиції з виготовлення товарів ручної роботи

23 июн, 15:55

Майстерність українських рукоділль оспівувалась у всі часи. Українська народна творчість, а особливо український національний одяг, являється не тільки гордістю країни, але й має багато прихильників у всьому світі. Туристи з усіх куточків світу їдуть до України, аби не тільки помилуватись зеленими й квітучими пейзажами країни, а й придбати на довгу пам’ять українські рушники, вишиванки, картини та різні предмети побуду національної культури.

Завдяки розвитку економічних стосунків України з іншими країнами світу, товари українського виробництва досягли масової популярності. Особливо це стосується виробів ручної роботи, які користуються в країнах ближнього та дальнього зарубіжжя особливим попитом. Український хенд мейд відрізняється високою якістю, ексклюзивністью, яскравими ідеями та унікальними дизайнами. Завдяки цьому, та, не в останню чергу, дякуючи розвинутим сучасним технологіям, товари ручної роботи українського виробництва експортуються сьогодні майже в усі куточки світу.

Окрім масштабного фабричного виробництва національних товарів в країни процвітає авторське рукоділля. Майстрині в усіх куточках України не тільки люблять займатись різними видами творчості, а й залюбки займаються продажем своїх виробів на ярмарках, виставках та в інтернеті. Така практика виправдовується високим попитом до товарів ручної роботи, а також унікальністю багатьох технік, які використовуються під час виготовлення тих чи інших виробів. До речі, багато технік та секретів рукоділля, як і в давні часи, зараз передаються із покоління в покоління, особливо в сім’ях, де це являється родинною справою. Більш того, любов до предметів української народної творчості оспівані в піснях. Наприклад, всесвітньо відома пісня Андрія Малишко «Пісня про рушник» й досі прославляє український рушник, вишитий хрестом в традиційних чорному й червоному кольорах.

Чим же ще, окрім вишиванок з віночками та рушників, багате українське рукоділля? Сучасна українська творчість, на хвилі світових тенденцій, може похвалитись такими напрямками рукоділля, як вишивка, в’язання, плетіння, скрапбукінг, гончарство, живопис, квілінг, декупаж, флористика, ліплення, валяння та багато інших. Авторські ляльки з полімерної глини, вбрані в сучасний одяг, оформлені в ретро стилі, або ж виготовленні в національному стилі являються предметом активного полювання серед світових колекціонерів ляльок.

Не менш популярними серед прихильників хенд мейду являються картини, вишиті хрестом (так звані гобелени) або бісером. Прикраси та аксесуари для волосся з квітковим декором, який зараз дуже популярний, викликає справжній захват у поціновувачів краси. А біжутерія в національному стилі, та в багатьох інших варіантах оформлення, не залишає байдужою жодну сучасну красуню. Для виготовлення біжутерії рукоділлі використовують полімерну глину, бусини, різні шнури та перлини.

Для зберігання та сортування матеріалів для творчості дуже зручно використовувати органайзери для рукоділля. Авторські вироби ручної роботи можна ідентифікувати по лейбі або спеціальним позначкам, які залишають на виробах майстрині. Вони можуть бути у вигляді етикетки, нашивки, наліпки, гравіювання. Завдяки такому різноманіттю та якості виготовлення виробів ручної роботи Україна займає високі позиції серед експортерів подібної групи товарів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244965.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua