Держрегулятор закликає підняти норми споживання газу для населення без лічильників

19 июн, 17:30

Занижені норми споживання газу для населення без лічильників дискримінують і змушують переплачувати. Про це заявив радник голови Державної регуляторної служби Андрій Кисенко, повідомляє УНН.

“Одна із величезних проблем, яка існує з 2014 року, — це необгрунтовані норми споживання газу для домогосподарств, які не мають лічильників газу. Ми проводили дослідження за три опалювальні сезони і виявили, що встановлені урядом норми у 2014, 2016 та 2018 роках не обгрунтовані. Це означає, що ті, хто має лічильник, платить за тих, хто його не має. Це треба врегульовувати, бо це дискримінація по принципу: є лічильник чи немає”, — пояснив він.

За його даними, сьогодні в Україні 3 млн домогосподарств не мають лічильників. З жителів багатоповерхівок — 90% без лічильників.

“Проблема потребує негайного вирішення, щоб не втрачали ані споживачі, ані оператори. Ми дуже сподіваємося, що міністр енергетики вникне у цю проблему, і вона буде вирішена до 1 липня — до переходу на вільний ринок”, — зазначив Кисенко.

Своєю чергою в.о. міністра енергетики Ольга Буславець раніше повідомляла, що підвищення норм споживання газу для домогосподарств без лічильників не означає збільшення тарифу. Вона погоджується, що споживання газу має бути обліковано, бо це економія для споживачів, але підвищення норм споживання газу має бути комплексним, з одночасним вирішенням питання встановлення лічильників людям, які здійснюють облгази та контролює НКРЕКП.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/244992.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua