Українці скоротили споживання електроенергії

26 июн, 18:00

За місяць споживання електроенергії в Україні скоротилося на 2,8%. Про це свідчать дані НЕК "Укренерго", передає УНН.

Так, у квітні 2020 року в Україні було спожито 9 928 млн кВтг, тоді як у травні — 9 654 млн кВтг.

Таким чином, за місяць загальне споживання електроенергії в Україні впало на 2,8%. А з початку року - на 22,8%.

Так, стали менше споживати електроенергії сільгоспспоживачі: за місяць показник впав на 2%, з початку року — на 3,2%. У травні вони спожили 289,8 млн кВтг продукту.

Досить суттєво скоротили споживання електроенергії будівельники: на 11,5% за місяць, і на 39,3% за останні 5 місяців.

Незначно, але наростила споживання електроенергії промисловість - на 2,3% за місяць. А з початку року споживання електроенергії промисловістю впало на 6,4%. У розрізі підприємців галузі найбільше продукту споживають металурги: 2 312,1 млн кВтг на місяць (травень — ред.).

Саме населення скоротило споживання електроенергії на 7%, до 2 895,6 млн кВтг. А з початку року українці скоротили споживання електроенергії на 20,6%.

Адаптуючись під запит, відповідно скоротилося і виробництво електроенергії.

Домінуючими у структурі виробництва електроенергії залишаються атомні електростанції (близько 50%). Водночас з восьмимісячного простою мають повернутися шахти, які забезпечують вугіллям українські ТЕС.

Кабмін минулого тижня затвердив розпорядження, яким рекомендував пріоритетну диспетчеризацію теплових електростанцій, які використовують вітчизняне вугілля. На переконання уряду, такі заходи вирішать гостру ситуацію у вугільній галузі, зокрема, з працевлаштуванням гірників та багатомісячною невиплатою їм заробітної плати.

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245165.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua