Про актуальне на пресконференції в ІА «Мост-Днепр»

30 июн, 15:43

В інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася пресконференція на тему «Деклараційна кампанія 2020. Списання недоїмки з ЄСВ».
У заході прийняла участь начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Вікторія Каліногорська.
Вона акцентувала увагу, що добігає до завершення кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року, яка розпочалась з початком 2020 року та триватиме до 1 липня поточного року. Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за звітний (податковий) 2019 рік – 30.06.2020.
Станом на 24.06.2020 мешканцями Дніпропетровської області подано 24 тис. 875 Декларацій за 2019 рік. Загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 3 млрд 472,3 млн гривень.
Доходи у сумі понад 1 млн грн задекларували 254 мешканці нашої області.
Вікторія Каліногорська також повідомила: «У 2020 році своїм правом на отримання податкової знижки вже скористалось 3 252 фізичні особи, якими заявлено до повернення 10,1 млн грн, з них вже повернуто 5,8 млн гривень».
Громадяни, які бажають реалізувати своє право на отримання податкової знижки за 2019 рік, можуть подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації Декларацію протягом усього 2020 року.
Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області звернулась до мешканців Дніпропетровщини і закликала: «Задекларуйте доходи своєчасно та у повному обсязі!».
Фізичні особи, які отримали впродовж минулого року доходи, зобов’язані до 1 жовтня поточного року сплатити суму самостійно визначених податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору.
Під час пресконференції Вікторія Каліногорська також зазначила, що 03.06.2020 набрав чинності п. 5 розділу І Закону України від 13 травня 2020 року № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» (далі – Закон № 592), яким розділ VIII «Прикінцеві та перехідні положення» розділу Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» доповнено  новим пунктом.
Відповідно до цього пункту за заявою платника підлягають списанню несплачені станом на день набрання чинності Законом № 592 суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внеску (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) за період з 1 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом № 592, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, у разі якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО, та за умови подання протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом № 592:
- фізичними особами – підприємцями (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування):
1) державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи – підприємця заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності
2) контролюючому органу – звітності по єдиному внеску за період з 01 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом № 592. Зазначена звітність подається платником виключно у випадку, якщо вона не була подана раніше;
- особами, які провадять незалежну професійну діяльність контролюючому органу:
1) заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску;
2) звітності по єдиному внеску за період з 01 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом № 592. Зазначена звітність подається платником виключно у випадку, якщо вона не була подана раніше.
Наприкінці заходу Вікторія Каліногорська відповіла на питання представників засобів масової інформації, а також зауважила, що свідоме декларування доходів та сплата податків – вірний шлях до побудови європейського суспільства!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245216.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua