Відпочинок за кордоном: названо країни, які відкрилися для України

02 июл, 09:15

На 1 липня відкрили свої кордони для України п'ять країн, інші ж залишаються зачиненими для українських туристів - через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Найпопулярніше питання цього літа – які країни вже відкрили свої кордони для України", - написав він, оприлюднивши перелік країн:

Туреччина
Єгипет (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19)

Албанія
Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла)

Чорногорія (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин)

"Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються зачиненими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено", - вказав міністр.

Він також додав, що кожні 2 тижні ЄС переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати. І, залежно від обставин, буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн.

"Також, залежно від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні, рішення про відкриття кордонів буде ухвалено Грузією", - зазначив Криклій.

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245246.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua