У НСЗУ розповіли, як отримати безоплатне обстеження для ранньої діагностики онкозахворювань

02 июл, 17:30

Єдиною умовою отримання безоплатного обстеження для ранньої діагностики онкозахворювань є наявність направлення лікаря. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НСЗУ.

"До програми медгарантій включено 6 інструментальних досліджень, спрямованих на ранню діагностику найпоширеніших серед населення онкозахворювань. Серед них, зокрема, мамографія, колоноскопія. Ці дослідження для пацієнта є безоплатними. Єдина умова – мати направлення лікаря. 14 тисяч пацієнтів вже зробили такі дослідження", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що відповідно до рекомендацій ВООЗ та з урахуванням рівня захворюваності на онкопатології населення різного віку, встановлюються обмеження по віку пацієнтів, яким призначаються такі дослідження.

"Наприклад, мамографію призначають пацієнткам віком від 40 років, цистоскопію - пацієнтам від 50 років", - зазначається у повідомленні.

Також НСЗУ законтрактувала 683 медзаклади на надання послуг з проведення інструментальних досліджень для ранньої діагностики онкозахворювань. 34 з них – приватні. Та виплатила 20 млн грн цим медзакладам за проведення обстежень пацієнтів у квітні-травні.

Повідомляється, що до пакету послуг з проведення досліджень, який пацієнт отримує безоплатно, включено:

▪️ проведення дослідження з забезпеченням анестезії за потреби;
▪️ гістологічне дослідження взятого у пацієнта під час обстеження матеріалу за потреби;
▪️ аналіз та опис результатів дослідження.

"Щоб пройти безоплатно обстеження для ранньої діагностики онкозахворювань, пацієнту потрібно: звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря, який випише направлення на обстеження та обрати медзаклад для проходження дослідження та звернутись до нього", - інформує НСЗУ.

Нагадаємо, у МОЗ запевнили, що хворі на орфанні та онкозахворювання будуть забезпечені ліками.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245284.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua