У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області проведено черговий семінар-навчання у режимі он-лайн для представників АППУ

16 июл, 18:11

Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) вже традиційно у режимі он-лайн проведено семінар-навчання на тему «Зупинення податкових накладних, деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку» для членів Територіального відділення «Асоціація платників податків України» в Дніпропетровській області (далі – Територіальне відділення).

Семінар відбувся за участі в. о. начальника ГУ ДПС Мазур Ольги, начальника управління податкового моніторингу ГУ ДПС Сіданченко Вікторії та начальника управління комунікацій ГУ ДПС Осипової Манушак.

Мазур Ольга акцентувала увагу присутніх на питаннях зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних з урахуванням особливостей ведення аграріями господарської діяльності.

Проблеми реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та питання, пов’язані із зупиненням податкових накладних/розрахунків коригування, є для платників найбільш актуальними, отже, обговорення сьогодні зазначених питань – суттєво важливе.

Особливу увагу приділено нормам Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Порядок), повідомленню щодо розблокування зупинених податкових накладних, а також алгоритму дії платника ПДВ у разі отримання ним квитанції про блокування податкових накладних/розрахунків коригування в електронній формі в автоматичному режимі.

Окремо розглянуто деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість (Додаток 5 до Порядку).

У ході он-лайн семінару-навчання фахівці податкової служби активно обговорили з членами Територіального відділення ті питання, що турбують платників під час реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Керівник Територіального відділення Захарова Вікторія подякувала податківців області за змістовний діалог.

Наприкінці онлайн-спілкування усі сторони підтримали необхідність проведення таких семінарів і у подальшому.

 

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245521.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua