У Західно-Донбаському управлінні підведені підсумки деклараційної кампанії – 2020

22 июл, 15:08

Громадянський обов’язок перед державою і суспільством стосовно подання декларацій про доходи, отримані в минулому році та сплату податків визначено ст. 67 Конституції України.
В 2020 році до 01 липня тривала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого року. За цей період декларацію про майновий стан і доходи надали 8950 громадян. Про це повідомив начальник Західно-Донбаського управління ГУ  ДПС у Дніпропетровській області Геннадій Ткачук представникам засобів масової інформації та висловив подяку всім громадянам за своєчасно подані декларації  і сплачені податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Загальна сума задекларованого громадянами доходу за 2019 рік складає 168,2 млн гривень. Податок на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету становить 9,6 млн грн,  сума військового збору до сплати 1,3 млн гривень.
Своїм правом на податкову знижку скористалось 435 громадян. Після перерахунків для них сума податку до повернення з бюджету склала 1,0 млн гривень.
Геннадій Ткачук зауважив, що деклараційна кампанія нарахувала у Західнодонбаському регіоні 5 мільйонерів. Вони задекларували 13,6 млн гривень. Донарахована до сплати у бюджет сума склала: 0,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,1 тис. грн військового збору.
Незважаючи на завершення деклараційної кампанії, ще до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2019 року.
В Центрах обслуговування платників регіону створені сприятливі умови для виконання платниками громадянського обов’язку з декларування доходів. Кожен громадянин може отримати роз’яснення та допомогу при заповненні декларації. Інформація, яка цікавить широке  коло платників з питань декларування розміщена на інформаційних стендах та у друкованій продукції (листівки, пам’ятки, буклети тощо). Бланки декларацій надаються громадянам безкоштовно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245654.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua