Спрощенці Одеської області сплатили 1,1 млрд грн єдиного податку

31 июл, 15:05

За січень – червень 2020 року суб’єкти господарювання Одеської області, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 1,1 млрд грн єдиного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року сплата збільшилась на 105 млн грн або на 10,7 відсотків.
Із загальної суми сплати значну питому вагу складають кошти сплачені фізичними особами - підприємцями  - 780,3 млн грн, що на 12,4 відсотки перевищує сплату І півріччя 2019 року. Юридичні особи III групи з початку року сплатили – 179,9 млн грн єдиного податку, що на 6,1 відсотки більше за цей же період 2019 року. А спрощенці IV групи - сільськогосподарські товаровиробники за цей же період сплатили – 121,2 млн грн, що на 7,5 відсотки більше відповідного періоду минулого року.
«В нинішніх умовах надзвичайно важливо зміцнювати фінансові ресурси місцевих бюджетів області. Адже ці кошти використовуються місцевими органами влади для забезпечення поточних і перспективних завдань розвитку регіону», - зауважила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.
Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466) внесено зміни, в т.ч. для платників, які обрали спрощену систему оподаткування, зокрема:
збільшення часу для подання платником єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 відсотків на 3 відсотки (за 10 днів до початку календарного кварталу, замість 15 днів);
обмежується поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні нерухомого майна в оренду;
встановлюється, що анулювання реєстрації платника єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020 гривень.

Головне управління ДПС в Одеській області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/245876.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua