До уваги громадян - платників земельного податку

11 авг, 15:46

Західно-Донбаське управління Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області нагадує громадянам, які є власниками земельних ділянок, що нарахування сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які надсилають (вручають) платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про сплату податку. Це визначено п.п.286.5 ст. 286 Податкового кодексу України.
Сплачується земельний податок фізичними особами – громадянами  протягом 60 календарних днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, то відповідно ст.126 Податкового кодексу України такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua