Пільгові місця і термінали для оплати: українці їздитимуть на нових маршрутках

13 авг, 17:30

Міністерство інфраструктури розробило законопроект, який поліпшить якість пасажирського автотранспорту. Про це в своєму Facebook написала радник міністра інфраструктури Яніка Мірило, передає УНН.

Законопроект покликаний поліпшити якість і комфорт пасажирського автотранспорту, нівелювати проблему дискримінації пасажирів пільгових категорій, врегулювати процедуру проведення конкурсів на обслуговування маршрутів.

Зокрема, чиновники пропонують, щоб:

замовником перевезень стало місцеве самоврядування;
міста могли закуповувати транспортні послуги та платити за кілометраж;
замовлення послуги проходило через ProZorro за принципом кілометражу.

"З переходом на принцип закупівлі кілометражу йде і проблема дискримінації пасажирів, адже перевізник у будь-якому випадку отримує конкретну оплату, і йому все одно, скільки він перевозить пільговиків", - коментує Мірило.

Також, в міністерстві вважають за необхідне вимагати від перевізника встановлення валідаторів для оплати банківською картою і картою жителя.

"Також, якщо місто є організатором, є більше можливостей штрафувати за невиконання умов", - пише радник міністра.

У разі ухвалення законопроекту українці зможуть пересуватися більш якісним пасажирським автотранспортом, який дотримується графіків, що не дискримінує пільговиків і надає можливість оплати картою.

"Зараз законопроект на обговоренні, і є можливість протягом місяця підтримати або запропонувати зміни", - резюмувала Мірило.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246163.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua