Підприємці Донеччини спрямували до місцевої казни майже 144 мільйони гривень акцизного податку

17 авг, 15:47

З початку 2020 року від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним, а також на виробництво та зберігання пального до бюджету Донеччини від платників регіону надійшло 29,1 млн гривень.
Усього за сім місяців підприємства і фізичні особи-підприємці, які вроздріб торгують алкогольними напоями та тютюном, спрямували до скарбниць громад 143,8 млн гривень акцизного податку.
Курортний сезон ще продовжується, тому податкова служба Донеччини нагадує суб’єктам господарювання, що фінансова відповідальність за відсутність ліцензії складає 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тис. гривень. Тож, шановні підприємці, не наражайтеся на чималі штрафи – своєчасно придбавайте відповідні ліцензії на торгівлю підакцизними товарами.
Крім того, податкова Донеччини нагадує, що зараз кожен пересічний громадянин може поскаржитися на порушення з боку суб’єктів господарювання при продажу алкогольної чи тютюнової продукції за допомогою оновленого мобільного додатку «Legal ZrPlat», який було доповнено новими вкладками: «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ)» та «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (тютюнові та алкогольні вироби)». За допомогою додатку можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно. Мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна завантажити на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat)  або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246241.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua