Туристи залишили на Донеччині більше мільйону гривень туристичного збору

28 авг, 09:07

Цьогорічний курортний сезон на Донеччині приніс до місцевих бюджетів регіону 1,1 млн грн туристичного збору, у тому числі від юридичних осіб надійшло 0,5 млн грн, а від фізичних трохи більше – 0,6 млн гривень.
Найбільш привабливою для гостей регіону у 2020 році стала «зелена» зона м. Слов`янськ, Слов’янського та Лиманського районів, яка зібрала 380 тис. грн туристичного збору. На другому місті знаходиться м. Краматорськ, гості якого поповнили місцеву казну на 301,1 тис. гривень. Третьою за популярністю є курортна зона Приазовського узбережжя міста Маріуполя та Мангушського району, туристи якої сплатили 171,2 тис. грн «турподатку».
Нагадаємо, що у минулому році відбулися значні зміни у порядку  оподаткування туристичним збором. Зараз ставка збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) у розмірі:
-         до 0,5 відсотка (до 23,61 грн)  – для внутрішнього туризму;
-         до 5 відсотків (до 236,15 грн) – для в’їзного туризму
від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2020 року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
Таким чином, гості краю сплачують туристичний збір під час поселення у пансіонатах, готелях, базах відпочинку, приватних апартаментах та сприяють подальшому розвитку перспективної туристичної галузі на Донеччині.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246444.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua