Місцеві бюджети Одещини отримали понад 1,5 млрд грн єдиного податку

10 сен, 15:29

З початку року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Одещини 1,5 млрд грн єдиного податку, це на 104,2 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.
Єдиний податок – це система оподаткування, яку охоче обирають представники малого бізнесу. Тож значна частка надходжень забезпечена суб’єктами підприємницької діяльності – фізичними особами. Упродовж восьми місяців цього року вони сплатили майже 1,1 млрд гривень. Досягнуто ріст до минулого року на 98,5 млн гривень.
Законом України від 16 січня 2020 року №466 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено деякі зміни щодо спрощеної системи оподаткування, зокрема:
-  зменшено із 15-ти до 10-ти днів строк, до закінчення якого, платник єдиного податку третьої групи зі ставкою 5 відс може подати заяву про зміну ставки цього податку на 3 відс зі сплатою 20 відс ПДВ;
- обмежено поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні нерухомого майна в оренду;
- встановлено, що анулювання реєстрації єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020 гривень.
Нагадуємо, що юридична чи фізична особа-підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим Податковим кодексом України, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному розділом XIV ПКУ.
Увага! Граничним терміном подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування з четвертого кварталу 2020 року є 15 вересня поточного року.

Головне управління ДПС в Одеській області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246813.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua