Туреччина анонсувала початок буріння газу в Чорному морі

15 сен, 09:15

Туреччина відправить друге бурове судно в Чорне море для пошуку родовищ природного газу. Про це заявив міністр енергетики країни Фатіх Донмез, повідомляє Reuters, передає УНН.

“Наше бурове судно „Кануні“, підготовчі роботи якого тривають, почне буріння в Чорному морі”, — сказав Донмез.

За його словами, “Кануні” підтримає бурильний корабель “Фатіх”, який знайшов родовище природного газу в 320 млрд куб. м приблизно в 100 морських милях на північ від узбережжя Туреччини. На даний момент “Кануні” знаходиться біля узбережжя південної провінції Анталії.

Зазначається, що зараз Туреччина імпортує майже всі свої енергетичні потреби, і будь-яке відкриття допоможе зменшити дефіцит поточного рахунку. Цього тижня голова Міністерства енергетики заявив, що Туреччина сподівається оголосити про нове відкриття в жовтні.

Більше чверті довгострокових контрактів на поставку газу Туреччиною закінчуються в наступному році, включаючи трубопровідний імпорт з російського “Газпрому” та азербайджанського SOCAR та угоду зі скрапленим природним газом з Нігерією. Анкара очікує, що постачальники газу запропонують більш конкурентоспроможні ціни та гнучкість, якщо вони хочуть продовжити довгострокові контракти на 16 млрд куб. м на рік.

Нагадаємо, Туреччина відкрила в Чорному морі найбільше в своїй історії газове родовище.

Як повідомляв УНН, Туреччина почала буріння у нових районах поблизу південно-західного узбережжя Кіпру. У Греції заявили, що будуть захищати свої суверенні права всіма доступними засобами, включаючи військові, якщо Туреччина направить дослідницьке судно Oruc Reis у грецьку виняткову економічну зону.

Наталія Затуливітер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246869.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua