Гроші стабілізаційного фонду витрачаються саме на протидію COVID-19 – Ляшко

15 сен, 09:45

Гроші стабілізаційного фонду витрачаються саме на протидію коронавірусної хворобі. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

“15 млрд грн дали на програму медичних гарантій для доплати лікарям і для забезпечення повного лікування хворих на коронавірус в стаціонарних умовах. Плюс ще понад 14 млрд грн виділено на систему охорони здоров’я, де надбавки для всіх медичних працівників, де закупівля ШВЛ, де закупівля засобів індивідуального захисту, де є кошти для лабораторних працівників і лабораторного вдосконалення”, — пояснив Ляшко.

За його словами, бюджетні кошти ретельно контролюються.

“Стабілізаційний фонд перебуває під аудитом міжнародних організацій, щоб гроші витрачались саме на протидію коронавірусної хворобі. Коли ми говоримо про дороги, це вже елемент балансу. Дороги — це відновлення і збереження економіки нашої країни”, — заявив Ляшко.

Він додав, що розпорядником коштів є профільні міністерства.

“Це не значить, що система охорони здоров’я залишилась без коштів, бо стабілізаційний фонд, коли робився перегляд бюджету, говорилося, що він передбачає виділення коштів і на медицину, і на підтримку економіки”, — резюмував головний санітарний лікар.

Як повідомляв УНН, Віктор Ляшко також заявив, що йому не соромно за те, що в березні в Україні були введенні жорсткі карантинні обмеження. Медична система країни наразі готова надавати медичну допомогу всім хворим на COVID-19.

Наталія Затуливітер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246870.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua