Робота з податковими накладними: на свіжому повітрі пройшов семінар для фермерів Дніпропетровщини

14 сен, 15:17

Днями, за організацією Громадської спілки «Всеукраїнський Конгрес Фермерів» та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі –     ГУ ДПС) для представників фермерських господарств Дніпропетровської    області – платників податку на додану вартість проведено семінар.
Формат проведення заходу вибрано з урахуванням сьогодення, з додержанням усіх карантинних умов, адже здоров’я – це найцінніше, що є у людини. Захід проводився на свіжому повітрі – на прибудинковій території ГУ ДПС.
Семінар присвячено реєстрації податкових накладних, а саме: мінімізації ризиків блокування податкових накладних та деяких особливостей заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість у разі зупинення податкових накладних.
Семінар відкрила начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганна. Вона висловила подяку Громадській спілці «Всеукраїнський Конгрес Фермерів» за участь в організації семінару і аграріям Дніпропетровщини за те, що вони позитивно оцінили започатковану ГУ ДПС пропозицію у проведенні подібного формату спілкування з представниками податкової і долучились до заходу. Очільниця ГУ ДПС акцентувала увагу, що команда податківців регіону завжди готова до діалогу з бізнесом, особливо з нагальних питань.
Семінар відбувався за участі начальника управління податкового адміністрування ГУ ДПС Каліногорської Вікторії, заступника начальника управління – начальника відділу інформаційної політики та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипової Манушак, заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування ПДВ, податку на прибуток та камеральних перевірок податкової звітності управління податкового адміністрування ГУ ДПС Сіданченко Вікторії, Голови Громадської спілки «Всеукраїнський Конгрес Фермерів» Слободяника Івана, експерта Громадської спілки «Всеукраїнський Конгрес Фермерів» Згур’євої Оксани, Голови селянсько-фермерського господарства «Гайворонський А.І.» Гайворонського Анатолія, фахівців ГУ ДПС та представників фермерських господарств Дніпропетровської області.
Осипова Манушак привітала всіх і побажала корисного та конструктивного спілкування.
Слободяник Іван окреслив питання, які виникають у аграріїв Дніпропетровського регіону при реєстрації податкових накладних, і наголосив, що є глобальні питання, які необхідно вирішувати на державному рівні.
Гайворонський Анатолій висловив впевненість, що семінар пройде у плідному руслі, і на заході визначиться точка дотику між податківцями та бізнесом для унеможливлення виникнення ситуацій безпідставного блокування податкових накладних.
Згур’єва Оксана зупинилась на самому процесі реєстрації податкових накладних і основних проблемах, які постають перед платникам у разі зупинення реєстрації податкових накладних.
З окремими положеннями постанови Кабінету Міністрів України від             11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» фермерів ознайомила начальник управління податкового адміністрування ГУ ДПС Каліногорська Вікторія.
Про алгоритм дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних розповіла заступник начальника управління податкового адміністрування ГУ ДПС Сіданченко Вікторія
У ході семінару податківці та представники фермерських господарств Дніпропетровщини активно спілкувались і обговорювали питання, пов’язані з реєстрацією податкових накладних та/або розрахунків коригування, які є особливо нагальними для агробізнесу.
По завершенню заходу платники отримали фахові відповіді на свої питання та особливо відзначили необхідність проведення таких заходів у подальшому.
Кожному учаснику семінару вручено брошуру «ЗАБЛОКОВАНО РЕЄСТРАЦІЮ ПН/РК: ЩО РОБИТИ?» та листівку «Отримуйте послуги у режимі онлайн!», які підготовлені відділом інформаційної політики та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246887.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua